Bild: <a href=rockofages.se" />

Rock of Ages på Rondo i Göteborg

2014-04-24

Sverige är ett musikalland. Svenskarna har alltid älskat att bli underhållna av musikaler och underhållning från en scen. Det är många av dessa shower som blivit hyllade till skyarna och allra senast är det Rock of Ages som får ta emot alla superlativ från människor runt om i vårt avlånga land. Nu under vintern och våren kommer Göteborg att besökas av den populära showen!

Det är en enig kritikerkår som har hyllat showen under den tid som den har spelats och det är inte heller speciellt konstigt. Rock of Ages är en mycket härlig show som tar musikalen till en helt ny nivå. Med värme, passion och glädje tar sig ensemblen an klassiska storhits från rockens storhetstid, 80-talet! Själva musikalen är en charmig kärlekshistoria som utspelar sig på det sena 80-talet i Los Angeles. Självklart har musiken en central roll i showen och med låtar från artister som Bon Jovi, Europé, Journey och Whitesnake kommer Göteborg att få en fantastisk nostalgisk upplevelse av en tid då livet kändes lite lättare.

Mycket talang och stjärnglans

Det är inte heller vilka som helst som ingår i den grupp som gör den svenska varianten av showen. På scenen kommer Göteborg att kunna se bland annat en del av Sveriges komikerelit, så som Per Andersson och Peter Magnusson. Dessutom kommer Göteborg att få uppleva flera av Sveriges främsta artister. Joakim Cans, känd från gruppen Hammerfall och tv-programmet Körslaget, har en framträdande roll i Rock of Ages. Inte nog med det; dessutom så så är Kee Marcello från Europe med i showen, och publiken från Göteborg kommer även att få njuta av den härliga och proffsiga Gladys del Pilar. Det råder inga tvivel om att Rock of Ages fullkomligen sprudlar av talang och då är det inte heller speciellt märkvärdigt att musikalen har blivit så populär som den nu är.

Rock of Ages går mellan 23 januari och 3 maj och platsen göteborgarna behöver besöka för att bevittna detta fantastiska skådespel är Rondo. Rondo är som bekant en del av Liseberg. Vill man passa på att besöka detta fantastiska nöjesfält kan man även boka boende med paketpris på Novotel. Hittills har det enbart varit Chinateatern i Stockholm som har haft äran att stå som värd för showen, men nu efter två succésäsonger så är det äntligen dags för Göteborg att få sin beskärda del av kakan.