Fotograf: <a href=Janek Magnusson" />

Fotograf: Janek Magnusson

Elektronisk musikfestival intar Riddarholmen

2014-06-16

Utomhuseventet och musikfestivalen Dans Dakar arrangeras på Riddarholmen i Stockholm mellan den 8-9 augusti 2014. Festivalen har funnits i knappt fem år och fokuserar på att boka liveakter som förmedlar något och som rör sig bortom de förutfattade meningarna som råder kring klubbmusik och klubbkulturen.

Dans Dakar fokuserar på elektronisk dansant musik och föddes ur den kostnadsfria musikfestivalen Pop Dakar som under femton års tid arrangerades utomhus på Stockholm Universitets campusområde. Utomhuseventet Dans Dakar andas klubb och även om musikgenren spretar en del går det mesta i dansens och housemusikens tecken. Festivalen har vuxit successivt sedan starten 2011 och den nya platsen på Riddarholmen utlovar tre scener, effektivare ölservering samt ett bredare matutbud, tjänsterna och området kommer bättre att matcha antalet festivaldeltagare än det föregående campusområdet. Förra årets festival fick utstå en hel del regn och att utrusta med partytält från Hyrtältet skulle vara en god idé för årets evenemang.

Läs mer om förra årets event här.

Dans Dakar drar igång fredagen den 8 augusti med Klubb Dakar, en form av förfest som är inkluderat i biljettpriset, där festivaldeltagarna kan festa och dansa på ett tiotal etablerade uteställen i centrala Stockholm. Många tunga artister och dj:s kommer att uppträda på festivalen lördagen den 9 augusti. Bland annat pryds line-upen av den välkända brittiska houseduon Basement Jaxx samt akterna Skrillex, Die Antwoord, Carl Craig, Vitalic, The Glitch Mob och Zedd.